Comunistes i democratacristians, sindicalistes i empresaris, artistes i estudiants. Per al règim franquista tots eren igual de sospitosos. Així ho prova la llista policial més extensa, diversa i detallada que mai s’ha trobat a Catalunya i que la revista “Sàpiens” del proper mes de juliol, publica de forma inèdita.
Es tracta d’un llistat que representa una veritable radiografia de la militància clandestina en un dels moments més tensos i delicats de la dictadura: l’estat d’excepció del 1969. “Els 462 catalans més vigilats pel franquisme”. Aquest és el reportatge de la revista “Sàpiens” del qual parlem avui i que signa la cap de redacció de la revista i col·laboradora del “Totsxtots”, Sònia Casas. El reportatge ha comptat amb l’assessorament de l’historiador que va trobar la llista, Albert Planas i que també ens acompanya aquesta tarda.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

totsxtots

    Etiquetes