Al final del segle XIX, el còlera s’havia propagat pel sud d’Europa. Només a la península Ibèrica causaria gairebé 120.000 víctimes. Les autoritats i els investigadors van posar fil a l’agulla per aturar aquella catàstrofe humanitària: metges, biòlegs i químics treballaven a contrarellotge per aconseguir una vacuna per a la qual van fer servir la seva pròpia família com a conillets d’índies. I va ser un català, el doctor Jaume Ferran Clua, qui la va trobar. La revista “Sàpiens” del mes d’abril dedica un dels seus reportatge a explicar com va anar aquesta descoberta i per parlar-ne, tenim, un dijous més, la redactora en cap de la revista, la Sònia Casas. És possible que per a molts oients sigui el primer cop que escolten el nom de Jaume Ferran Clua.

1 comentari Jaume Ferran, el metge català que va descobrir la vacuna contra el còlera”

  1. […] Jaume Ferran, el metge català que va descobrir la vacuna contra el còlera – “TOTSXTOTS” – 19/04/2012 Share this:TwitterFacebookEmailPrint & PDFLike this:LikeBe the first to like this. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

totsxtots

    Etiquetes