Parla l’assassí de Troski

totsxtots - 6/10/2011

El 20 d’agost de 1940, el català Ramon Mercader entrava a la casa on vivia el líder bolxevic Lev Troski a Mèxic i li clavava al cap un piolet que va ser mortal. Més de seixanta anys després, la revista “Sàpiens” ha trobat als arxius mexicans el recurs d’apel·lació que Mercader va presentar a la Cort Suprema de Mexica. D’aquesta manera, podem conèixer per primera vegada, la versió d’un dels assassinats més famosos de la història. El reportatge és tema de portada del “Sàpiens” d’aquest mes d’octubre i per parlar-ne tenim com sempre a la seva cap de redacció, Sònia Casas i, també, a l’historiador que en aquest cas ha assessorat el reportatge, Andreu Mayayo.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

totsxtots

    Etiquetes