Elisabeth Eidenbenz

totsxtots - 9/06/2011

eidenbenz Fa unes setmanes ens deixava als 97 anys una dona valenta, amb coratge i compromesa amb la humanitat. Ens referim a la mestra i infermera suïssa, Elisabeth Eidenbenz.

Entre els anys 1939 i 1944 va salvar la vida de 597 infants. Eidenbenz va acollir, a la Maternitat situada a la població d’Elna, els fills d’exiliades catalanes i espanyoles. Dones i homes que sobrevivien en condicions infrahumanes als camps de refugiats de la costa del sud de França. Entre aquests 597 nens que van trobar aixopluc a la maternitat, també es trobaven infants jueus que fugien amb els pares de la invasió nazi.

L’Eva Corbacho ens apropa a alguns capítols de la seva proesa de generositat i justicia. Ho farem basant-nos en l’esplèndida biografia titolada “Més enllà de la maternitat d’Elna” elaborada per la historiadora Assumpta Montellà que des del TOTS PER TOTS recomanem.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

totsxtots

    Etiquetes