fingersEl fet que els dits i els peus s’arruguin en contacte amb l’aigua està causat per una contracció dels vasos sanguinis quan interactuen amb un medi humit. Aquesta reacció està controlada pel sistema nerviós parasimpàtic. Potser el més curiós és que hi hagi científics que es dediquin a estudiar això, perquè la notícia ha estat publicada per la Royal Society de Londres a la seva revista Biology Letters. Ens ha semblat una pregunta divertida i l’hem volgut explicar.

 

1 comentari Gran pregunta: per què se’ns arruguen els dits a l’aigua?”

  1. […] [CAT] Cada setmana l’equip del Sapiència busquem respostes a grans preguntes. La ciència per fi ha confirmat per què se’ns arruguen els dits en remull. La resposta és tan sorprenent com el fet de què hi hagi un munt de científics investigant-ho des de fa moltíssims anys. Pots escoltar la resposta aquí. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments