El genoma conté les instruccions per construir el nostre ésser, però també amaga la història de milions d’anys d’evolució d’una població. Els científics que treballen a l’Institut de Biologia Evolutiva de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) són capaços de reconstruir l’origen de l’individu a partir de la història demogràfica a partir del que conté el seu ADN. Un dels investigadors d’aquest centre, el catedràtic Jaume Bertranpetit, ens parla de l’evolució humana a partir del seu material genètic. Segons l’expert, els humans som extraordinàriament iguals.

Jaume Bertranpetit dirigeix el Centre Nacional Genotipat (CEGEN) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), que cada any contracta els millors investigadors d’arreu del món i que també contribueix en el retorn dels científics catalans que han fet carrera a l’esranger.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes