Aquesta setmana s’ha celebrat el Dia Mundial de l’Ictus. L’ictus és una alteració brusca i greu de la circulació de la sang al cervell. Les conseqüències d’aquesta malaltia vascular són molt importants. L’ictus és la primera causa de mort en dones, la primera causa mèdica de discapacitat i la segona de demència.

Cada any es produeixen 130.000 accidents cerebrals a Espanya. Les estimacions comptabilitzen que un terç de les persones que pateixen un ictus moren, mentre que un altre terç d’elles patiran una discapacitat que els impedirà valer-se per si mateixes.

La revista The Lancet Neurology ha publicat l’estudi genètic sobre ictus més gran del món. En el treball METASTROKE han participat investigadors del grup de recerca en malalties neurovasculars de l’Institut de Recerca Vall d’Hebron.

El Dr. Joan Montaner, director de Recerca de malalties neurovasculars de l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron i un dels autors de l’article, ens explica les noves vies de tractament específiques i sel·lectives per tractar les causes de l’ictus i no les seves conseqüències.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes