La justícia italiana ha pres una decisió que planteja un abans i un després pels sismòlegs. I, en general, per als científics que es dediquen a l’estudi dels riscos naturals.

L’abril de l’any 2009, un terratrèmol va sacsejar la regió de l’Aqüila, en què van morir més de 300es persones. Tres anys després de la tragèdia, el tribunal d’aquesta regió italiana ha condemnat sis sismòlegs i el director d’emergències de la zona a sis anys de presó per homicidi.

El president de la Societat Americana per l’Avenç de la Ciència, Alan Leshner, ha esrit al president italià, Giorgio Napolitano, per recordar-li que no hi ha cap mètode científic per prevenir terratrèmols. En aquest sentit, el resposnable de la societat científica més gran del món considera injust i ingenu donar les culpes als científics.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments