Els badalls són un fenòmen ben curiós. Només cal veure o sentir algú badallant perquè ens agafin unes ganes gairebé incontrolables de fer-ho. El seu poder evocador és enorme,  no cal veure algú que badalli perquè ens en vinguin ganes. Si parlem sobre badalls o llegim sobre badalls, també ens passa.

Diu el diccionari que badallar consisteix” en obrir la boca amb un moviment espasmòdic d’inspiració seguit d’una expiració prolongada, per efecte de la son, de la gana, de la fatiga, de l’avoriment….”. Però la ciència no es posa d’acord sobre la seva funció ni sobre perquè s’encomanen amb tanta facilitat.

En aquesta secció hem explorat algunes possibles respostes.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes