Amb l’arribada de l’estiu, les temperatures pugen i les pluges disminueixen. Aquesta combinació de calor i poca aigua, sumada a les característiques del bosc mediterrani, fan que els incendis forestals siguin, lamentablement, un fenòmen relativament freqüent al nostre pais aquests mesos. Els humans tenim molt a veure amb aquesta situaci, som responsables de gairebé el 80% dels incendis de forma directa o indirecta.

De com la ciència pot contribuir a prevenir els incendis i de la percepció social que tenim dels grans focs, n’hem estat parlant amb l’Eduard Plana, responsable de l’Àrea d’Incendis Forestals i Territori del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

També hem trucat el Sr. Josep Escorihuela, Director General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, per saber com ens hem de comportar quan accedim a zones forestals.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments