Sovint diem que el món no seria com el coneixem si no fos pels descobriments revolucionaris d’un personatge o d’un altre. Quan fem aquestes afirmacions, potser exagerem una mica, però, en el cas d’Alan Turing, val a dir que sense ell el món digital, interconnectat, on ens trobem tan còmodes, seria molt diferent… o potser no seria encara…

Alan Turing, el precursor de l’informàtica moderna, va nèixer el 23 de juny de 1912 a Londres. Per això aquest 2012 es celebra l’any Turing a tot el món. Però aquest reconeixement té una part compromesa i sorprenent, perquè quan Alan Turing era viu, va haver de passar un autèntic infern personal. Turing va ser un científic revolucionari i una ment privilegiada, protagonista d’una historia apassionant i tràgica alhora. Ens ho explica el Miquel Barceló, Doctor en Informàtica i professor de l’UPC, però sobretot, organitzador de l’any Turing a Catalunya.

3 comentaris Alan Turing, pare de la computació i geni tràgic”

  1. […] programa Eureka! de COM Ràdio, emès avui, que ha dedicat un espai a la figura del matemàtic […]

  2. Imma says:

    Gràcies per acostar-nos a la vida i obra d´ALAN TURING de manera didàctica i clara. De no saber-ne res a veure la importància de la matemàtica en el nostre món digital.

  3. […] programa Eureka! de COM Ràdio, emès el 23 de juny, que ha dedicat un espai a la figura del matemàtic britànic. Mònica López conversa amb Miquel Barceló, doctor en […]

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments