Manel Esteller és el director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer, dins de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge. És un dels grans científics del país i és una persona que ja fa temps que ens va descobrir una paraula fascinant: l’epigenètica. Per dir-ho d’alguna manera, l’epigenètica fa que un gen s’expressi o no, és una mena d’interruptor genètic. L’epigenètica està relacionada amb l’envelliment i amb malalties com el càncer i conèixer els seus mecanismes d’acció ens poden ajudar a combatre’l.

Amb el Dr. Esteller hem comentat una publicació recent del seu grup de recerca on han comparat els epigenomes d’una persona centenària i d’un nadó.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes