El físic i matemàtic John von Neumann  es considerat un dels més importants científics del segle XX. Es doctorà en Matemàtiques als 23 anys i al 1933 va ser un dels sis primers professors de l’institut per a l’Estudi Avançat de Princenton (EUA), entre els que hi havia Einstein. Va revolucionar l’economia amb la Teoria de jocs,  va iniciar les ciències de la computació i va desenvolupar el primer ordinador.

Però aquest gran geni va tenir una cara fosca. Molt militarista i defensor de les bombes nuclears, va posar la seva ciència al servei de l’Exèrcit dels EUA des de la Segona Guerra Mundial. Va formar part del Projecte Manhattan, contribuint a la fabricació de la bomba d’hidrogen, i durant va fer pressió per atacar la Unió Soviètica amb míssils nuclears… El repte que avui ens porta el Dani té a veure amb com passava el temps lliure John von Neumann.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes