En aquesta vida, no hi ha cap decisió o acció dels èssers humans que sigui completament neutra. Tota acció té la seva conseqüència.  Aquests dies que sembla que el món sencer està atravessant una tempesta implacable, podem pensar que el nostre vaixell va amunt i avall sense control. Afortunadament, enmig del vent rabiós i les onades, el nostre petit vaixell també ens dona bones notícies que ens fan recuperar la confiança en la seva fortalesa. Vacunes contra la malària que pòden fer que milers de nens deixin de morir a l’Àfrica i que estan fetes al clínic de Barcelona, recerca en àmbits com la SIDA o el càncer, que fan de Catalunya un país avançat per la seva aposta en la recerca científica.

Sovint sentim a dir que l’educació i la recerca són els motors del desenvolupament d’un pais. Però després això no sempre es correspon amb els diners destinats a aquests àmbits en uns pressupostos. En un context de crisi i amb inferioritat de recursos respecte a d’altres països o d’altres comunitats , com és que la recerca de Catalunya sobresurt a nivell internacional? Quina conseqüència té ser excel.lents i quin preu s’ha de pagar per seguir-ho sent enmig de la tempesta? De tot això en parlem amb un convidat ja conegut de l’Eureka, el Director General de Recerca, Josep Maria Martorell.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes