Es pot veure des de l’espai el boom urbanístic dels darrers anys? Com era el litoral Barceloní fa 40 anys? El Servidor d’Imatges de Satèl·lit de Catalunya, el SatCat, ofereix una visió sorprenent, desconeguda fins ara, de la història del nostre territori. Els canvis lents viscuts a les zones deltaiques, als cursos del riu o als boscos cremats, que sovint passen desapercebudes per l’ull humà, han queden gravades des de l’espai i avui ho podem recuperar.

Aquest matí n’hem parlat amb en Xavier Pons, catedràtic de Geografia de l’Autònoma i responsable de GRUMETS, el grup de recerca que ha desenvolupat el projecte. Amb ell fem un viatge virtual per aprendre a fer anar els comandaments d’aquesta nau que també és capaç de viatgar pel temps.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes