GAIAPels antics grecs, Gaia era la Mare Terra. A finals del segle XX, James Lovelock va anomenar Gaia a la seva famosa teoria que proposa que la Terra es comporta com un sistema viu que s’autoregula. Ara, a començaments del segle XXI, és el nom que s’ha donat a un ambiciós projecte de l’Agència Espacial Europea que vol saber-ho tot sobre la nostra galaxia, la Via Làctia.

El projecte Gaia està a punt de revolucionar el concepte que tenim sobre astronomia, cosmologia i fins i tot física convencional. En aquest projecte hi treballa un nombros equip d’investigadors del Departament d’Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona. Què és Gaia i què ens descobrirà? Ens ho expliquen la Carme Jordi, membre del Gaia Science Team, el Jordi Torra, responsable científic del grup de Barcelona, i l’Eduard Massana, de l’equip de simulacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes