dani jimenez02Al llarg de la història de la ciència diversos investigadors han utilitzat el seu propi cos per testar els seus experiments. Newton va fer passar una agulla entre la conca de l’ull i el mateix ull per estudiar com funcionava el sentit de la visió, Haldane va inhalar gas clor, molt irritant, per testar si els màscares antigas funcionvaen i Horace Welles va fer el mateix amb l’òxid nitrós, un gas amb efecte anestèsic.

Però la història que ens ha dut a jugar a l’Enxampa el Mentider aquesta setmana ha estat el cateterisme, un sistema que ha salvat moltes vides i que va ser ideat per Werner Theodor Otto Forssman. Ell mateix es va fer el primer cateterisme i va ser capaç d’arribar fins al cor. La dona que la va ajudar a dur a terme aquesta proesa va ser Gerda Ditzen que ha estat la protagonista de la afirmació d’en Dani.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes