DENDRITICALa paraula de la setmana és complicada, però sembla que té molt de futur. Apunteu-la: gangliòsids. N’hem parlat amb els doctors Bonaventura Clotet i Javier Martínez-Picado, de l’Institut de Recerca de la SIDA IrsiCaixa. Entre tots dos ens han explicat en quina situació es troba la recerca sobre la SIDA a casa nostra, i hem aprofundit en els resultats que han presentat aquesta setmana. Amb ells, hem après que els gangliòsids són essencials perquè el VIH pugui enganyar les nostres defenses i, així, començar el procés d’infecció i l’atac sobre el sistema immunitari.

La imatge d’aquí al costat representa una cèl·lula dendrítica (en vermell) infectada per partícules del VIH (en verd).

© Olga Esteban i Nuria Izquierdo-Useros (IrsiCaixa)

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments