pobesEl físic aragonés Carlos Pobes ha estat seleccionat entre 50 candidats de tot el món per passar un any a la Antàrtida en un experiment sobre neutrins. Juntament amb el científic suec Sven Lidstrom, està al càrrec i manteniment de l’IceCube, un detector de neutrins instal·lat a la base Amundsen-Scott, que busca obtenir una “primera fotografia” de l’Univers amb neutrins.

Truquem per telèfon a la base nordamericana, gairebé al Pol Sud geogràfic, per parlar amb ell. Carlos està aillat allà, passant el Winter Over, 6 mesos de foscor, i aguantant temperatures de mitjana -70 ºC. Podeu seguir la seva aventura científica i personal al seu perfil de Facebook i al seu bloc El día más largo de mi vida.

1 comentari Carlos Pobes: un caçador de neutrins a l’Antàrtida”

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes