Mara Dierssen: El dolor

admin - 18/03/2012

mara dierssenEn la seva visita mensual, la Mara Dierssen ens ha parlat avui de la desagradable sensació del dolor. De tota manera, alguna cosa bona deu tenir quan ens ha acompanyat durant tota l’evolució.

La secció ha començat amb un repàs a algunes notícies científiques relacionades amb el dolor. La Mara ens ha explicat, per exemple, com el bon humor i el riure eleven el llindar de la sensació de dolor, gràcies a l’alliberament d’endorfines. Tot seguit, ens ha donat detalls de com el cervell percep el dolor. També hem tingut l’oportunitat de mantenir una conversa amb el Dr. Félix Viana, de l’Institut de Neurociències d’Alacant. A l’àudio hi trobareu molts detalls que us interessaran sobre nocicepció, analgèsics… i mal d’amors.

Recordeu també que aquest és l’Any de la Neurociència a Barcelona, i que al juliol tindrà lloc a la ciutat el Congrés de la Federació Europea de Societats de Neurociències, el més important d’Europa d’aquesta especialitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments