neutrinoA mitjans de setembre del 2011 una noticia saltava a la primera plana de la secció de ciència dels diaris: un equip d’investigadors amb col·laboració del CERN, l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear tenia indicis que una partícula subatòmica, concretament els neutrins, havien viatjat a una velocitat superior de la llum, concretament havien anat 60 nanosegons més ràpid que la llum en recòrrer una distància de 730 quilòmetres.

Aquesta setmana sembla que tot plegat se n’ha anat a n’orris i que alguns errors experimentals podrien desmentir la afirmació inicial, és a dir, que no han trobat res que vagi més ràpid que la velocitat de la llum. N’hem parlat amb la Dra. Cristina Manuel Hidalgo, investigadora en física teòrica de l’Institut de Ciències de l’Espai, per intentar treure’n l’entrellat de tot plegat.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes