Sergi QuerolEl Banc públic de Cordó de Catalunya, del Banc de Sang i Teixits (BST), ha aconseguit la fita de 1.000 trasplantaments a partir de sang de cordó umbilical. És ja el principal banc europeu en nombre de trasplantaments i el tercer del món, només per darrera del Banc de Cordó de Nova York i el de Carolina del Nord.

El 95% de les persones que necessiten un trasplantament, poden trobar un cordó compatible al món i per això és essencial la tasca que fan els bancs públics com el del Banc de Sang i Teixits de Barcelona.

Aquest matí ens ha acompanyat el seu director mèdic, el Dr. Sergi Querol, amb el que hem estat parlant d’aquest èxit i de les possibilitats que ofereix la sang de cordó pel tractament de diverses malalties relacionades amb la sang, com les leucèmies.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes