Joan MontanerUna de cada 6 persones patirà un ictus al llarg de la seva vida, i podria ser qualsevol de nosaltres’, és un dels lemes de la iniciativa “Córrer per l’ictus” que ha endegat la Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (HUVH) i el Grup de Recerca en Malalties Neurovasculars del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)

L’ictus és una malaltia que afecta sobretot la població d’edat avançada, tot i que el nombre de persones afectades menors de 65 anys també és important (el 24% l’any 2010). És la primera causa de mort entre les dones catalanes i la tercera entre els homes, i és la primera causa de discapacitat mèdica en adults.

Si aquesta dada és preocupant, més preocupant és el cas dels ictus silents o silenciosos, on la persona afectada no nota cap símptoma, però multiplica per cinc el risc posterior de patir un ictus més greu i incrementa tres vegades el risc de patir una demència.

N’hem pogut parlar amb el Dr. Joan Montaner, Responsable del grup de malalties neurovasculars de l’Instiutut de Recerca del Vall d’Hebron, un dels valents que correrà la Mitja Marató de Barcelona per donar a conèixer aquesta malaltia i per recaptar fons per a la recerca.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments