Mara Dierssen: el son

admin - 5/02/2012

mara dierssenItalo Calvino va escriure “tot allò que és imaginable pot ser somiat”… Però també va afegir que “fins i tot el somni més inesperat és una endevinalla que amaga un desig, o bé el seu contrari, un temor”.

Amb la Mara Dierssen, neurobiòloga del Centre de Regulació Genòmica, hem parlat de son i de somnis, de dormir i dels processos que tenen lloc en el nostre cervell en aquell moment en que passem de la vigilia al son. Ens desconnectem completament? Hi ha àrees del cervell que es posen en marxa quan ens adormirm? Hi ha una zona concreta del cervell on es produeixen els somnis? Tothom somia? Per què recordem alguns somnis i altres no?

També hem repassat algunes de les notícies importants d’aquesta setmana. Per exemple, s’ha demostrat que  l’activitat mental alenteix l’evolució de l’Alzheimer.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes

    Recent Comments