cata viSegur que heu sentit alguna vegada algun tastador de vi o heu llegit alguna nota de tast que parla de trobar el gust de “préssec madur” o “fruites del bosc” o fins i tot espècies com el clau o el pebre en un vi determinat. Com pot ser que una beguda que ve del raïm tingui tots aquests gustos?. S’ho inventen els tastadors? Es que es tracta d’una mena de codi secret que utilitzen per entendre’s?

N’hem parlat amb Ramón Viader, reconegut enòleg que acaba de publicar “Vi, cos i cervell”, un llibre que parla de vi, però que també parla molt del cervell i de com la informació que arriba dels sentits al cervell es transformen en aquestes sensacions que moltes vegades no sabem que volen dir com: que un vi té cos, que un vi és rodó o que evoca notes fumades..

2 comentaris “Vi, cos i cervell” o com posar-se d’acord en el sabor d’un vi”

  1. […] Mónica López, La Xarxa – Sapiència. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes