Biografia: Albert Einstein

admin - 4/03/2011

einstein

[De la Viquipedia]: Albert Einstein (14 de març del 187918 d’abril del 1955) va ser un físic d’origen alemany, nacionalitzat posteriorment suís i estatunidenc. És el científic més conegut i important del segle XX.[1]

L’any 1905, publicà la seva Teoria Especial de la Relativitat quan encara era un jove físic desconegut treballador de l’Oficina de Patents de Berna. L’any 1915 va presentar la Teoria General de la Relativitat que va reformular per complet el concepte de gravetat. Una de les conseqüències d’aquest estudi, fou el naixement de l’estudi científic de l’origen i l’evolució de l’Univers per la branca de la física anomenada cosmologia.

Va obtenir el Premi Nobel de Física del 1921 per la seva explicació de l’efecte fotoelèctric i per les seves nombroses contribucions a la física teòrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes