La vida a pagès

admin - 6/06/2010

La vida a pagèsLa mostra La vida a pagès. L’estudi de la masia catalana, comissariada per l’antropòloga Montserrat Solà i el gestor cultural Josep Font, recupera el projecte d’investigació realitzat per un grup de científics i humanistes entre el 1923 i el 1936.

En un context noucentista, aquest treball pretenia recopilar les formes jurídiques d’herència i matrimoni, documentar les feines del camp, les tradicions, la llengua, la indumentària, les festes i els costums dels seus habitants.

L’exposició es pot veure fins al 13 de juny a l’Espai Natura Caixa Sabadell i a partir de l’1 de  juliol al Museu Molí de les Tres Eres de Cambrils. Aquesta mostra ha afavorit la publicació de l’obra de gran format La vida a pagès. El món perdut de les masies i les possessions de Catalunya i les Balears (La Magrana).

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

sapienciaxarxa

    Etiquetes