Taula de redacció (7/3/13)

picocat - 7/03/2013

Avui la píndola musical de la taula de redacció li hem dedicat al cantant Tom Jones, amb la cançó It’s not unusual.

Ahir us parlàvem del grup madrileny, els Lagarto Amarillo, recordem abans de res que tenim 10 entrades dobles pel concert que faran demà divendres a la sala Razzmatazz de Barcelona. Només ens heu d’escriure al nostre correu: picoenxarxa@laxarxa.com.

lagartoamarillo

D’aquest concert n’hem tingut un tastet aquí durant la taula de redacció perquè ens ha acompanyat en Pablo Mora, cantant i autor de la música i la lletra de les cançons d’una banda que forma juntament amb els seus germans Jose i Patricia, entre d’altres músics que els acompanyen.
Ara presenten el seu quart projecte discogràfic: ‘Estoy mintiendo de verdad’.

Aquí us deixem l’àudio de la secció per si la voleu escoltar.

També us deixem l’agenda cultural del dia per escrit per si la voleu consultar.

L’obra més coneguda del compositor Arnold Schönberg: ‘Nit transfigurada’ (del 1899). Avui la interpretarà l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra en el segon concert del seu cicle estable al Palau de la Música Catalana. La formació serà dirigida en aquesta ocasió i per primera vegada per Nacho de Paz, un dels directors espanyols més prometedors. El programa es completa amb obres del compositor resident del Palau, Joan Guinjoan.
Aquest concert començarà a les vuit al Petit Palau i l’entrada costa 13 euros.

D’altra banda, mitja hora més tard, a la sala de Concerts del Palau, començarà un altre concert, en aquest cas de l’Orquestra de Cambra de Munic. Interpretaran el Triple concert per a violí, violoncel, piano i orquestra de Beethoven, i també la Simfonia número 4 d’aquest compositor. A més, també estrenaran una nova peça de Benet Casablancas, l’Obertura Festiva. En aquest cas, el preu de les entrades oscil·la entre 14 i 98€.

Els Ja t’ho diré actuaran avui a la 15ena gala d’entrega dels Premis Enderrock que es farà al Teatre Municipal de Girona. La gala es fa per primera vegada fora de Barcelona i també hi actuaran Els Amics de les Arts, Macaco o Roger Mas, entre d’altres. Grups com Txarango o Nyandú són dels que acumulen més nominacions després de la segona volta de votacions populars. L’acte, que començarà a les vuit, inclourà un homenatge a Raimon pels seus 50 anys de carrera. Les entrades estan exhaurides.

I us recordem que aquest vespre s’inaugura el 32è Festival de Jazz de Terrassa, a la nova Jazz Cava a les vuit, amb l’actuació del quintet de Josep Maria Farràs i Francesc Burrull. El festival ha programat uns 300 artistes que oferiran més de 25 concerts.

I a Lleida avui trobarem jam session gratuïta al Cafè del Teatre de l’Escorxador amb l’Ignasi González Trio acompanyat del guitarrista Jordi Mestre. Començarà a les deu de la nit.

Els Pexsom Blues, que avui actuaran al Soul Cafè de Figueres dins el programa del Black Music Festival. Un concert que començarà a dos quarts d’onze i amb entrada gratuïta.

I un altre festival, el Barnasants, porta avui a la Casa Amèrica de Barcelona Eduardo Sosa, una de les veus més potents de la nova troba cubana. Atenció perquè l’entrada només costa 1 euro. I l’hora del concert, les 7 de la tarda.

Una altra actuació del Barnasants és la que oferirà a les nou del vespre la lleidatana Meritxell Gené a l’Auditori Barrades de l’Hospitalet, on presentarà el seu nou disc ‘Així t’escau la melangia’. L’entrada costa 16 euros.

Albert Palomar. Ell, juntament amb Elia Corral, es converteixen en ‘El Pau i la Maria’, un duo de folk-pop que oferiran un espectacle de música teatralitzada o teatre musicat avui a les nou a la sala petita del Kursaal de Manresa. Es tracta d’un espectacle dirigit pel Pep Garcia-Pascual amb cançons composades per a l’ocasió per músics del panorama musical català independent com Helena Miquel, Maria Rodés, IX!, Raydibaum, Toni Xuclà, Lluís Bòria (d’Estúpida Erikah), Agustí Busom (ABUS), el mateix Albert Palomar i Òscar Castellà (dels Plouen) entre altres. El preu de les entrades és de 12 euros.

Més coses. L’Almeria Teatre de Barcelona presenta l’última creació de Josep Maria Benet i Jornet. L’obra es titula ‘Com dir-ho’, està dirigida per Xavier Albertí i la protagonitzen Jordi Boixaderes i la debutant Clàudia Benito. La sinopsi ens situa en un escenari en què plou a bots i barrals, i dues persones, un home de maduresa avançada i una noia en la primera joventut, s’enfronten sense saber ben bé per què. La funció és a les 8 i les entrades costen entre 20 i 22 euros.

I acabem a la Seca Espai Brossa, on avui s’estrena l’espectacle ‘La Flauta Màgica – Variacions Dei Furbi’, una adaptació “a capella” de l’òpera de Mozart per part de la Companyia Dei Furbi. L’obra està dirigida per Gemma Beltran i David Costa signa la direcció musical. Les funcions, que s’allargaran fins el 7 d’abril, són de dimecres a dissabte a les 9 i diumenge a les set. El preu general de l’entrada és de 20 euros. Dimecres, dia de l’espectador, es rebaixa fins a 12.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

@picoenxarxa

    Etiquetes