Taula de redacció (27/2/13)

picocat - 27/02/2013

Avui la píndola musical li hem dedicat al grup The Platters amb la cançó Only You.

També hem pogut parlar telefònicament amb el director i autor de ‘Una història catalana’ -Premi Ciutat de Barcelona en modalitat de teatre 2012-, en Jordi Casanovas.

Aquí us deixem l’àudio de la taula de redacció per si la voleu escoltar.

També us deixem l’agenda cultural del dia per escrit per si la voleu consultar.

Avui tornen els concerts gratuïts al bar de l’Hotel Mandarin Oriental, al passeig de Gràcia de Barcelona. I avui, el saxofonista Llibert Fortuny, que començarà a tocar a dos quarts d’onze.

I ara ens situem a la sala Jamboree de Barcelona perquè aquesta nit hi presenten el seu nou projecte a duo els guitarristes, David Soler i Guillem Callejón, dos intèrprets que busquen noves textures musicals a través d’un gran ventall d’efectes electrònics que acompanyen les guitarres i els pedals. Com sempre a la Jamboree hi haurà dues sessions, a les vuit i a les deu, i les entrades costen 10 euros a taquilla i 8 anticipades.

Més coses. A la sala Barts, a l’avinguda Paral·lel de Barcelona, avui s’hi intal·la el Cirque Eoloh, amb un espectacle multiformat que és molt més que circ. Combina coreografies aèries, projeccions audiovisuals i efectes especials de fenòmens meteorològics. Pujaran a l’escenari una vintena d’artistes de tot el món provinents de grans companyies com el Cirque du Soleil. Les funcions s’allargaran fins el 5 de març. La d’avui començarà a dos quarts de nou i les entrades costen entre 18 i 20 euros.

Avui la sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya acull la primera representació de l’obra ‘Una història catalana’, de Jordi Casanovas, ara reescrita per l’autor després que l’estrenés la temporada 2010/2011 en el marc del Projecte T6 del TNC de suport als nous creadors. Aleshores ja va tenir un èxit immediat i va ser premi Butaca 2011 al millor text teatral de la temporada. Ara torna -però a la Sala Gran- i amb novetats en el repartiment.

No ens movem del TNC perquè avui a les sis s’ha organitzat una activitat relacionada amb l’obra que s’està representant a la sala Tallers, ‘Groenlàndia’, de Jordi Faura. Es tracta d’una xerrada amb l’escriptor, antropòleg i guia turístic de Groenlàndia Francesc Bailón. Parlarà dels costums i rituals dels inuit, els habitants de Groenlàndia, i de com ha assessorat l’equip artístic de l’espectacle per introduir aquesta cultura mil·lenària a l’espectacle de Jordi Faura. L’hora – recordem-ho- és a les sis i l’entrada és gratuïta.

Més coses. Des d’avui es pot visitar al Palau de la Virreina de Barcelona una exposició del fotoperiodista Guillermo Cervera, titulada ‘Bye-bye Kabul’. Consta de 49 fotografies fetes al llarg de quatre anys a l’Afganistan i mostra una intensa labor de documentació sobre la vida quotidiana dels civils en situacions de conflicte. ‘Bye-bye Kabul’ serà a la Virreina fins el 21 d’abril i l’entrada és lliure.

El cineasta de Singapur Sherman Ong presentarà aquesta tarda la seva filmografia a la seu de Casa Àsia a Barcelona, a partir de les set. Sherman Ong ha presentat els seus projectes fotogràfics i àudiovisuals a escenaris
artístics de tot el món com ara les biennals de Venècia i de Singapur. L’entrada també és gratuïta.

I acabem convidant-vos a la reflexió… a la reial acadèmia catalana de les Arts de Sant Jordi avui s’estrena la Taula Permanent de Pensament i Debat: “L’art en una democràcia deliberativa”. Es debatrà sobre l’evolució del paper de l’artista i de l’espectador a partir dels canvis tecnològics i socials. A les set i l’entrada és lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

@picoenxarxa

    Etiquetes