Taula de redacció (31/1/13)

picocat - 31/01/2013

Avui la píndola musical de la taula de redacció li hem dedicat a Marisol amb la cançó Tómbola.
També hem pogut entrevistar a Magda Puyo per parlar-nos de “Cosmètica de l’enemic” de la Sala Muntaner de Barcelona.

Aquí us deixem l’àudio de la secció per si la voleu escoltar.

També us deixem l’agenda cultural del dia per escrit per si la voleu consultar.

Comencem amb una estrena teatral al Lliure de Montjuïc. Es tracta de ‘Dispara / Agafa Tresor / Repeteix’. Aquest és el títol d’una obra que reuneix set peces breus del britànic Mark Ravenhill dirigides per Josep Maria Mestres. Són peces que tracten dels efectes personals i polítics de la guerra en la vida moderna i del conflicte Orient-Occident. I el títol evoca la guerra de ‘Playstation’ en què s’han convertit els conflictes contemporanis.
El repartiment està integrat per actors de renom com Sílvia Bel / / Àlex Casanovas / Mónica López / Boré Buika/ Carmen Machi / o Àurea Márquez.
Avui l’estrena és a dos quarts de nou i l’entrada general costa 30 euros. Estarà en cartellera fins el 3 de març.

A la Seca-Espai Brossa de Barcelona també s’estrena avui ‘La Partida o còctel de gambes’, d’Albert Mestres. És una sàtira sobre els tòpics i les paradoxes que suposa ser català en un món globalitzat i una reflexió sobre com ens mostrem i com ens veuen des de fora. Hi apareixen tres parelles integrades per ciutadans catalans i holandesos. Caldran quatre llengües diferents per entendre’s, i tot plegat s’acaba convertint en un joc de despropòsits.
Les funcions s’allargaran fins el 10 de febrer. La cita és a dos quarts de nou i el preu, 16 euros.

Per inaugurar la programació de la sala petita del Kursaal de Manresa, aquest dijous a les 9 del vespre, arriba ‘Acorar’, ideada i interpretada pel mallorquí Toni Gomila. ‘Acorar’, que significa matar amb una ganivetada al cor, pren d’excusa el ritual ancestral de la matança del porc per fer una reflexió sobre la identitat mallorquina en un món que tendeix a aniquilar qualsevol signe identitari.
La funció començarà a les nou i el preu de l’entrada és de 12 euros.

Yo Yo Mundi, l’exponent actual de la cançó protesta italiana, que compartirà escenari aquest vespre amb un altre compatriota, Alessio Lega, i amb un altre referent de la cançó protesta, en aquest cas, dels Països Catalans, el valencià Feliu Ventura. Serà a partir de dos quarts de deu a la Sala Luz de Gas de Barcelona. L’entrada, 16 euros.

D’altra banda, avui el Barnasants també ha programat, a les nou, la rapera de Los Angeles Gavlyn a la sala BeGood, amb entrades que costen entre 10 i 15 euros. I al Harlem Jazz Club hi actuaran a partir de dos quarts de vuit els finalistes del concurs de cantautors de Viladecans: Ingmar Kroonenberg, Mireia Cruz i Jesús Garria.

Trobem cançó protesta a Barcelona i també a Manresa, al cafè teatre Voilà, amb un concert doble del penedesenc Cesk Freixas i el valencià Pau Alabajos. Una actuació que començarà a les deu de la nit. Podeu comprar les entrades anticipades per 8 euros. A taquilla en costen 10.

El grup britànic d’indi-pop Veronica Falls aquesta nit actuen a la sala Becool de Barcelona, a partir de dos quarts de nou. Presentaran els temes del seu segon treball ‘Waiting for Something to Happen’. L’entrada costa 15 euros anticipada, 18 a taquilla.

I ara recuperem el waka-waka de Shakira interpretat amb la gralla pel quintet de Mataró Els Laietans. Els guanyadors del concurs ‘Sons de la Mediterrània’ seran el plat fort del monogràfic sobre la gralla que ha organitzat el festival Tradicionàrius, i actuaran al CAT de Gràcia a partir de dos quarts d’onze. L’entrada, 8 euros anticipada, 10 a taquilla.

I recordem que avui Quimi Portet actúa al Palau de la Música dins el cicle Bandautors. El concert comença a les nou i les entrades costen entre 9 i 28 euros.

Acabem a Girona, on avui comença el cicle de conferències ‘Les llengües del judaisme’, que vol apropar de forma genèrica la diversitat de llengües que han estat pròpies del poble jueu al llarg de la història. L’organitza el patronat Call de Girona i la Universitat de Girona. Avui el cicle s’inaugura amb la xerrada de l’hebraista, poeta i traductor Manuel Forcado ‘L’hebreu: de llengua santa a llengua oficial’. A les set i amb entrada gratuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

@picoenxarxa

    Etiquetes