Taula de redacció (16/1/13)

picocat - 16/01/2013

Avui la píndola de la taula de redacció li hem dedicat a Lucrecia amb la cançó Ese huevo quiere sal.

Us deixem la taula de redacció per si la voleu escoltar.

També us deixem l’agenda cultural per escrit per si la voleu consultar.

Avui tenim unes quantes estrenes de teatre molt destacades:

És Paul McCartney interpretant en directe una de les cançons dels Beatles, ‘Blackbird’, que dóna nom a l’obra que s’estrena avui al Teatre Lliure de Montjuïc. Jordi Bosch i Bea Segura protagonitzen un controvertit text de l’escocès David Harrower versionat i dirigit per Lluís Pasqual. L’obra planteja un dilema moral. Explica la història del retrobament inesperat entre una dona jove i un home madur amb un passat en comú. Havien tingut una relació quan ell tenia 40 anys i ella 12. La funció és a dos quarts de nou i el preu de les entrades, entre 21 i 30 euros. Es podrà veure fins el 10 de febrer.

Al Teatre Romea podem descobrir a partir d’avui la història de Maria Moliner, la creadora del ‘Diccionario del uso del español’, a la qual la Reial Acadèmia Espanyola mai es va dignar a admetre. L’actriu Vicky Peña es posa al paper de Moliner en un muntatge dirigit per José Carlos Plaza. El Diccionario es podrà veure des d’avui i fins el 10 de febrer a partir de dos quarts de nou. Les entrades costen entre 28 i 32 euros.

I dos grans més de l’escena catalana, Lluís Homar i Eduard Fernández, s’instal·len a partir d’avui a la Villarroel amb ‘Adreça desconeguda’. Explica la història de dos amics, un alemany i un jueu nord-americà, que són socis d’una galeria d’art a San Francisco. L’alemany torna al seu país coincidint amb l’ascens del Tercer Reich i la seva amistat es veu clarament afectada per l’horror del nazisme. En aquest cas les funcions també comencen a dos quarts de nou i el preu de les entrades, entre 29 i 31 euros. Estarà en cartell a la Villarroel fins el 10 de març.

I també trobem un duel interpretatiu a la sala Muntaner amb l’obra ‘Cosmètica de l’enemic’, l’adaptació teatral d’una novel·la de la belga Amélie Nothomb dirigida per Magda Puyo. Xavier Ripoll es posa al paper d’un empresari que està esperant un vol amb retard i es disposa a llegir. Lluís Soler s’asseu al seu costat i comença a donar-li conversa i a explicar-li coses terribles que li amargaran la lectura per sempre més. Com les anteriors, l’obra comença a dos quarts de nou. El preu de les entrades, 20 euros.

Avui arriba a les Reials Drassanes de Barcelona el darrer treball dirigit per Jordi Savall sobre les músiques del temps d’Erasme de Rotterdam -el gran humanista del segle 16- i el seu text més famós: l’Elogi de la Follia. L’actriu Sílvia Bel i els actors Josep Maria Pou i Jordi Boixaderas donaran vida als personatges de La Follia, Erasme de Rotterdam, Martí Luter i Thomas More en un fascinant diàleg amb les músiques de l’època interpretades per Jordi Savall, La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion 21.
Us recordem les dades clau per si voleu assistir aquest vespre a l’últim espectacle dirigit per Jordi Savall. És a les nou a Les Reials Drassanes i el preu de les entrades oscil·la entre 28 i 39 euros.

La Fundació Desenvolupament Comunitari tanca l’any del seu 20è aniversari organitzant un Concert Solidari a Luz de Gas, avui a partir de dos quarts de deu. La música la posarà l’Ignasi TerrazaTrio -ara el sentim de fons- amb la veu de Susana Sheiman. L’aportació és de 15 eurus i els diners recaptats es destinaran a una iniciativa de reactivació econòmica solidària i cooperativista al barri del Poblenou. Ara volem parlar amb l’Ignasi Terraza, conegut d’aquest programa, que ens explicarà què oferiran musicalment aquest vespre a la sala Luz de Gas.

Si voleu assistir a una gran actuació de jazz i, a més, contribuir a una iniciativa solidària la cita és a la sala Luz de Gas de Barcelona, a dos quarts de nou, i l’entrada-donatiu és de 15 euros.

I aquesta que sentim és Celeste Alías. Ella posarà la veu aquesta nit a la primera actuació del cicle ‘In Team Jazz Little festival’ al Círcol Maldà de Barcelona, acompanyada del trio Jazz Machín. S’han programat actuacions cada dia fins diumenge. La d’avui és a dos quarts de deu i l’entrada costa 7 euros.

I per acabar us destaquem un altre espectacle que a partir d’avui trobarem a l’Artèria Paral·lel de Barcelona: ‘No vengas solo’, del mentalista Anthony Blake (que, per cert, és originari d’Oviedo). Les funcions s’allargaran fins el 3 de febrer. Per assistir-hi s’ha de tenir més de 14 anys. Avui és l’estrena a dos quarts de nou i el preu de les entrades, entre 20 i 24 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

@picoenxarxa

    Etiquetes