Entrevista Teresa Pous (11/12/12)

picocat - 11/12/2012

Avui hem reflexionat en veu alta sobre el sentit de la vida. I ho hem fet partint de les converses que han mantingut durant molt temps dues persones amb una gran experiència vital; En Moisès Broggi, un cirurgià de 104 anys i la filòsofa i escriptora Teresa Pous. Ells dos han mantingut profundes reflexions i meditacions que han donat peu a un llibre titulat; “La necessitat de ser útil”.

Avui ens ha acompanyat la Teresa Pous. Va néixer a Llinars del Vallès el 1956 és llicenciada en Filosofia i ha publicat 6 llibres de converses. El 1985, quan la Teresa treballava al Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, va conèixer el doctor Broggi i, des d’aleshores, han compartit algun treball i moltes converses. Encara que no estigui als estudis cal dir que el Doctor Broggi va néixer el 1908 es va fer cirurgià al costat dels germans Trias i Pujol i va participar en la Guerra Civil com a cap de l’equip quirúrgic de les Brigades Internacionals. EL doctor Broggi ha exercit fins als 80 anys i ha obtingut entre altres premis la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or de la Ciutat. Avui parlem del sentit de la vida amb la Teresa Pous qui ha gaudit d’hores de converses amb el doctor i que avui les comparteix amb tots nosaltres a través del seu llibre:”la necessitat de ser útil”.

Aquí teniu l’àudio de l’entrevista per si la voleu escoltar.

3 comentaris Entrevista Teresa Pous (11/12/12)”

 1. Maica Castells says:

  He llegit dues vegades el llibre. Un company excel.lent de reflexió sobre temes profunds en el marc actual. Una redacció de qualitat, atenta i delicada, com ja ens té acostumats l’autora. Al llegir la seva obra anterior, El metge d’Atenes, pensava que tot autor té una obra que el caracteritzarà de manera especial per la vida imprimir una especial qualitat literària, humanista i en el seu cas, d’apropament a la filosofia i geografia de l’antiga Grència de la manera magistral com presenta l’esmentt llibre. Però llegint La necessitat de ser útil, he pogut comprobar que es pot gaudir d’aquest estil tan personal com acurat, tan en el gènere de novel.la com de converses. Un plaer llegir-te i també escoltar-te Teresa. Gràcies per oferir una literatura tan excel.lent com amena.

 2. picocat says:

  Gràcies pel teu comentari Maica.

 3. Joan Ferrer says:

  “La necessitat de ser útil” de la M.Teresa Pous és un llibre de converses i de reflexió, que amb un bon estil literari ens mostra la saviesa del Dr. Broggi. Una saviesa de tots els temps, però que l’aplica a la seva vida quotidiana i de relació. I encara més quan parla del tema de Catalunya amb força i coratge. L’autora ja ens té acostumats (als seus fans) amb alta literatura com ho va demostrar en la darrera novel·la “El metge d’Atenes” (imprescindible!)
  Gràcies al vostre espai de radio per la qualitat, el nivell i la sensibilitat i respecte al tractar els temes tan complexes del nostre moment. Seguiu així! Canseu-vos-hi però no us en canseu!
  Joan

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

@picoenxarxa

  Etiquetes