Avui hem parlat d’una malaltia, l’Esclerosi Múltiple, que afecta al voltant de 7000 catalans. També hem volgut conèixer una mica més d’a prop quina és la realitat dels qui la pateixen i de les seves famílies. Per això ens ha acompanyat Rosamaria Estrany, presidenta de la FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLE i Jaume Sastre-Garriga, neuròleg i subdirector del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya.

Estem parlant d’una malaltia del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal. El sistema immonològic ataca la mielina, una substància que facilita la conducció dels impulsos nerviosos. Això pot fer aparèixer els símptomes de l’Esclerosi com debilitat i falta de control de les extremitats, tremolors, falta de sensibilitat, fatiga, dolor, trastorns visuals i a vegades també pot afectar les capacitats intel·lectuals. En la majoria de casos es manifesta amb brots i ara per ara la malaltia té tractament però no té cura. D’altra banda us direm que la Fundació Esclerosi Múltiple es va crear a Barcelona el 1989 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades i destinar recursos a la investigació. Per això cada any organitzen diversos actes per recaptar fons, com l’emblemàtic ‘Múlla’t per l’Esclerosi Múltiple’, que se celebra des de fa 18 anys i ha esdevingut el segon acte de solidaritat més multitudinari del país.

Aquí teniu l’àudio de l’entrevista per si la voleu escoltar.

3 comentaris Entrevista, Rosamaria Estrany i Jaume Sastre-Garriga (23/10/12)”

Deixa un comentari

L'adreça electrónica no es publicarà.
Els camps necessaris estan marcats amb  *

Vídeo

@picoenxarxa

    Etiquetes