El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha apuntat des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local motius polítics en el sistema de repartiment que prepara el Ministeri d’Agricultura de les ajudes de la Unió Europea. Considera que “primen més les decisions polítques perquè ningú no s’enfadi, que no pas assumir els reptes” de posar al dia el sector.

 

 

El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha demanat des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local, mesures urgents per facilitar el finançament de les empreses, sobretot de les pimes. Simó ha explicat que “el finançament avui és el que necessita més la petita i mitjana empresa” ja que “quan es va a demanar algú es necessiten els avals del padrí, els avals del pare…”.

 

 

El cap de l’àrea d’investigació criminal de Barcelona dels Mossos d’Esquadra, l’inspector Pere Guillen, analitza des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local els detalls de l’operació que ha permés detenir 35 persones acusades de distribuir tabac de contraban a Catalunya. “Aquesta operació té de singular que s’ha iniciat des dels punts de venda que hi havia a la Barceloneta” i “a partir d’aquí s’ha anat pujant” fins “a contrabandistes que portaven el tabac principalment des d’Andorra”.

 

 

El regidor de Medi Ambient de l’ajuntament de Vidreres, a la Selva, Eduard Adrobau, explica des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local els avantatges del projecte d’utilitzar un ramat d’ovelles i cabres per netejar els boscos. “Netejar unes 14 hectàrees de bosc ens suposa uns 27.000 euros de cost i, actualment, amb la prova que fem, ens pot suposar uns 2.800 euros anuals” ha dit Adrobau. El ramat és de 200 animals, però s’ampliarà fins els 500.

 

 

La catedràtica d’Economia Financera, Montserrat Casanovas, ha explicat a ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local els detalls de la darrera enquesta del Col·legi d’Economistes. Assegura que “s’observa un cert punt d’inflexió”. Segons Casanovas “les empreses estan disminuïnt el seu endeutament financer” i “segueixen exportant”.

 

 

La directora de la Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes, Belén Latorre, no descarta en un futur una “col·laboració” entre les Obres Socials de les antigues caixes d’estalvi. En una entrevista a ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local ha explicat que “en un futur” es puguin “establir vies de col·laboració per aprofitar sinèrgies, perquè al final el que volem és que el que es beneficiï sigui el territori”. La Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes està formada per les fundacions de les desaparegudes caixes Manlleu, Sabadell i Terrassa, i ha començat a funcionar aquest mes de juliol.

 

 

El president del Consell de Gremis de Comerç i Turisme de Barcelona, Gaietà Farràs, assegura des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local que el turisme estranger “evidentment salvarà” la temporada a la ciutat de Barcelona. “En comparació amb les altres ciutats de l’estat espanyol és la més beneficiada del turisme internacional”, segons Farràs que ha assegurat que pels “comerços que estan a zones turístiques, ha estat i és la seva salvació”.

 

 

El president de la Federació d’Entitats Gallegues a Catalunya, Domingo Balboa, ha avançat a ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local que faran “una missa solemne el 21 de setembre” per les víctimes de l’accident ferroviari de Santiago de Compostel·la.

 

 

El director del Festival Mas i Mas, Joan Mas, analitza des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local l’onzena edició del festival, que comença aquest divendres. Mas ha destacat el concert inaugural, amb Imany que “és el primer cop que actua a Barcelona” i Sara Pi, “la cantant de funky més potent que tenim a Barcelona”.

La membre de la Junta de Govern del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Carme Pujol, celebra des de ‘L’observatori’ de La Xarxa de Comunicació Local l’anunci del govern central que els treballadors a temps parcial ja no hagin de cotitzar 15 anys per cobrar una pensió. Pujol diu que “són les dones les que s’han vist mutilades de poder accedir a la pensió de jubilació” i apunta que l’administració “arriba una mica tard”.