Dietrich Fischer-Dieskau

Dietrich Fischer-Dieskau

Alfonso und Estrella és una òpera dividida en tres actes amb música de Franz Schubert, basada en en un llibret de Franz Schober, i estrenada a Weimar el 24 de juny de 1854.

Tot i que cap de les òperes de Schubert es presenta de manera regular, degut a l’escàs interès dramàtic de les seves històries i al seu pobre contingut teatral, cal subratllar que Alfonso und Estrella és la més interessant del catàleg de Schubert.

El Tribut de les cent donzelles és el resultat d’una llegenda segons la qual a causa de la debilitat del rei del Regne d’Astúries enfront dels musulmans, el rei asturià havia d’oferir al Califa de Còrdoba un centenar de donzelles cada any, unes joves que serien les esclaves dels monarques de l’Al-Andalus. Aquest tribut no sembla tenir fonament real, però forma part de l’imaginari dels asturians.

Per cert, i si seguim el llibret de l’òpera, queda clar que la història asturiana la considera lleonesa, de manera que nosaltres respectarem l’obra original i així ubicarem la trama en terres lleoneses. Aquesta òpera també és una excusa per a commemorar el 95è aniversari del naixement del gran baríton Dietrich Fischer-Dieskau.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *