Giuseppe Filianoti

Giuseppe Filianoti

L’arlesiana és una òpera dividida en tres actes, amb música de Francesco Ciléa, i amb llibret en italià de Leopoldo Marenco, basat en el drama homònim d’Alphonse Daudet. L’estrena va ser al Teatro Lirico de Milà el 27 de novembre de 1897.

L’origen literari de la història de L’arlesiana té el seu orígen a l’obra Lettres de mon moulin d’Alphone Daudet, que posteriorment dramatitzaria el text del capítol dedicat a la bella arlesiana. I és aquí on aquest text connecta amb Georges Bizet, que compondria la música incidental que s’utilitzaria per a l’estrena d’aquesta obra de teatre.

Més enllà de Bizet, una de les curiosistats del text, també en l’òpera de Ciléa, és que en el llibret tothom parla de l’arlesiana, però no apareix en cap moment ni de l’obra teatral, ni de l’òpera.

El “Lamento di Federico” és una de les escenes més populars d’aquesta desconeguda òpera, una escena habitual en els recitals dels més cèlebres tenors. Potser aquesta escena és la més coneguda, però per a conèixer l’òpera sencera et proposem t’escoltis el programa d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *