Cecilia Bartoli

Cecilia Bartoli

Lucio Silla és la vuitena òpera de Wolfgang Amadeus Mozart, però la tercera –després de Mitridate, re di ponto (1770) i Ascanio in Alba (1771)– creada a partir de les estades del joveníssim compositor i el seu pare a Itàlia, estrenades al teatre Regio Ducal de Milà el 26 de desembre de 1772, quan el compositor tenia setze anys.

Qualificada com a “opera seria”, el text és del llibretista livornès Giovanni de Gamerra, revisat i modificat per Metastasio, que aleshores era la màxima autoritat en el món del drama musical. L’estrena catalana va ser al Gran teatre del Liceu, el 30 d’abril de 1987.

És aquesta la primera òpera en què Mozart mostra senyals del geni que acabaria esdevenint; cal remarcar que va ser una obra estrenada a Milà, quan Mozart tan sols tenia setze anys. El primer pas del nen prodigi cap al geni musical que es consolidarà posteriorment.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *