Montserrat Caballé

Montserrat Caballé

Norma és una òpera divida en dos actes, amb música de Vincenzo Bellini i llibret en italià de Felice Romani, tot i que basat en una tragèdia d’Alexandre Soumet. Es va estrenar al Teatre alla Scala de Milà, el 26 de desembre de 1831. A Catalunya va poder veure’s, per primer cop, al Gran Teatre del Liceu, el 16 d’octubre de 1847, mig any després d’haver-se inaugurat i sent la tercera òpera a estrenar-s’hi.

La història de Norma està lleugerament inspirada en una llegenda celta recollida per Alexandre Soumet, tot i això Romani va accentuar el caràcter personal del drama de Norma, enlloc d’insistir, com en el model original, en la lluita entre druides i romans, que a l’òpera és un argument secundari.

Aquesta obra, quan va estrenar-se inaugurant la temporda de la Scala de Milà de l’any 1831, no va entusiasmar, però en poc temps va aconseguir prestigi i aquella mateixa temporada van fer-se 30 representacions, quasi seguides.

Bellini sempre va creure que aquesta era la seva millor obra, i ha estat considerada una peça fonamental del belcantisme romàntic. De fet, el mateix Richard Wagner va arribar a afirmar que aquest era el seu títol favorit.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *