Giacomo Puccini

Giacomo Puccini

Le Villi és una òpera-ballet dividida en dos actes, amb música de Giacomo Puccini i llibret en italià de Fernando Fontana, tot i que basat en el conte Les Willis d’Alphonse Karr. L’estrena va ser al Teatre Dal Verme de Milà el 31 de maig de 1884, per bé que la versió final (la de dos actes, la primera en tenia tan sols un) es va estrenar al Teatro Regio de Torí el 26 de desembre de 1884.

Aquesta és la primera òpera de Puccini, per tant el títol que hem triat per commemorar el 160è aniversari del genial compositor italià.

Puccini va compondre Le Villi per a participar al concurs d’òperes d’un sol acte, organitzat per Edoardo Sonzogno. El cert és que l’òpera no va merèixer ni tan sols una menció especial, però malgrat això i gràcies a l’ajuda de Fontana, el seu llibretista, Puccini va aconseguir el suport de persones influents per tal d’aconseguir estrenar l’obra, i va aconseguir un èxit notable. Va ser aleshores quan Giulio Ricordi va oferir-li un contracte pels drets de publicació de l’òpera, però li va demanar que l’ampliés per fer-la més llarga. Puccini no va dubtar en fer-ho, i al desembre d’aquell mateix any es va estrenar. Posteriorment, els anys 1885 i 1889 va realitzar algunes modificacions més.

El llbret es nodreix de diverses llegendes de l’Europa Central, segons les que les Willis són esperits de dones que han estat traïdes pels seus amants. Descobreix-ne tots els detalls als Moments d’òpera de la setmana:

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *