Leóš Janáček

Leóš Janáček

Kàtia Kabànova és una òpera dividida en tres actes amb música de Leóš Janáček i amb llibret en txec del mateix compositor, tot i que basat en el drama La tempesta (1859), d’Aleksandr Ostrovski. L’estrena va ser al teatre Mahen de Brno el 23 de novembre de 1921; mentre que l’estrena catalana va ser l’1 de febrer de 1973 al Gran Teatre del Liceu, ara torna al teatre de les rambles del 8 al 22 de novembre.

Les novel·les russes es van popularitzar de manera molt important a l’Europa de mitjans del segle XIX, i la novel·la La tempesta d’Aleksandr Ostrovski va tenir un gran prestigi pel seu fidel retrat d’unes famílies de classe mitjana en una Rússia encara obsessionada pel model social de la noblesa tsarista i immersa, malgrat tot, en la ignorància d’unes vides regides per la tradició, i on les aparences ho són tot.

Kàtia, però, és una dona de gran sensibilitat social i afectiva, sotmesa a una tirania familiar que té aterrat, fins i tot, al seu marit, amb qui Kàtia va unir-s’hi per força, i no pas per amor. És, per tant, un drama psicològic amb un alt nivell dramàtic que va cridar l’atenció de Janáček i que va transformar en l’òpera. Un títol que es presentarà al Gran Teatre del Liceu del 8 al 22 de novembre, i que podeu descobrir en els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *