Montserrat Caballé

Montserrat Caballé

El passat dissabte 6 d’octubre va apagar-se una de les veus més llegendàries de la història de la lírica, la de la soprano Montserrat Caballé. Veu habital als Moments d’òpera, aquesta setmana hem volgut recordar a la Caballé (amb article al davant del cognom, com les grans!) amb algunes de les excel·lents gravacions que ens ha llegat. Tenia 85 anys i una carrera que l’avalava com una de les veus més imprescindibles de la història de la lírica, el públic italià la batejar com la Superba. Un sobrenom que només tenien les més grans, com la Divina Maria Callas o la Stupenda Joan Sutherland.

Des del mític titular “Callas + Tebaldi = Caballé” de l’any 1965, quan la soprano va substituir a Marilyn Horne en una Lucrezia Borgia (G. Donizetti) al Carnegie Hall de Nova York, la seva veu s’ha passejat pels principals teatres d’òpera del món, demostrant que la seva era una veu extraordinària, però també ho era la seva intel·ligència escènica, ja que va saber crear noves maneres d’interpretar persoantges mítics.

La seva ha estat una carrera llarga i farcida d’èxits, és per això que aquesta setmana la volem recordar a través de les seves glorioses gravacions, i demostrar que amb la Caballé s’apaga una veu històrica.

 

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *