Leonard Bernstein

Leonard Bernstein

A Quiet Place és una òpera americana dividida en tres actes, amb música de Leonard Bernstein i llibret en anglès de Stephen Wadsworth. L’estrena, en la versió original d’un sol acte, va ser el 17 de juny de 1983 a la Houston Grand Opera.

Aquesta obra és una seqüela de l’òpera anterior Trouble in Thaiti, també de Bernstein, i inicialment estrenada en un sol acte. Tot i que l’any 1984 revisaria l’obra per transformar-la en una òpera de tres actes, on en el segon es fa referència, precisament, a Trouble in Thaiti. La revisió va ser necessària, sobretot, per les dures crítiques que va rebre de la versió original en un un acte. En la revisió algunes escenes van ser retallades, i Trouble in Thaiti es va incorporar a l’acte segon, com una mena de recordatori. La versió revisada es va presentar a les òperes de Milà i Washington l’any 1984. Òpera pràcticament desapareguda en l’actualitat, és un bon pretext per recordar la figura de compositor d’un dels grans noms de la clàssica, Leonard Bernstein, compositor que naixia a Lawrence (Estats Units) el 25 d’agost de 1918, per tant fa 100 anys.

L’òpera la podrem seguir a través de la gravació enregistrada amb un cast de cantants joves i amb l’orquestra simfòncia de Montreal, dirigits per Kent Nagano, deixeble de Bernstein. Versió enregistrada pel segell DECCA el passat mes de juny.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *