Juan Diego Flórez és Tamino

Juan Diego Flórez és Tamino

Die Zauberflöte (La flauta màgica) és un siengspiel dividit en dos actes, amb música de Wolfgang Amadeus Mozart i llibret en alemany d’Emmanuel Schikaneder. L’estrena va ser el 30 de setembre de 1791 a Viena, però van haver de passar molts anys abans no s’estrenés a Catalunya, ja que no seria fins el 15 de gener de 1925 que no es representaria per primer cop al Gran Teatre del Liceu. I ara arriba, en una nova producció, els dies 6 i 7 d’agost al Festival Internacional Castell de Peralada, dirigida escènicament per Oriol Broggi.

L’argument de La flauta màgica ens parla del combat de la llum contra la nit, les il·lusions i els enganys, permetent la instauració d’un ordre nou, que hereta de l’ordre antic i de les llums. El bé triomfa, simbolitzat per l’amor trobat pels personatges (Tamino amb Pamina i Papageno amb Papagena). És, per tant, un títol carregat de simbolisme que també beu de referents maçònics com ho són, per exemple, les proves iniciàtiques. I, per això, hi ha tantes possibles lectures com possibles espectadors.

El que és cert, és que es tracta d’una obra que agrada a grans i petits, i que descobrir-la en fa dibuixar un somriure als llavis.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *