Joyce DiDonato és 'Ariodante'

Joyce DiDonato és ‘Ariodante’

Ariodante és una òpera dividida en tres actes, amb música de Georg Friedrich Händel i llibret en italià d’autor anònim, tot i que basat en Ginevra, principessa di Scozia d’Antonio Salvi, a partir dels cants IV a VI de l’Orlando Furioso de Ludovico Ariosto. L’estrena va ser el 8 de gener de 1735 a la Royal Opera House de Londres, mentre que al Liceu hi arribaria per primer cop el 15 de maig de 2006. Teatre que l’acull de nou, en versió de concert, el proper 14 de març, i que significarà el debut en el teatre del prestigiós director William Christie acompanyat de la formació Les Arts Florissants.

Händel va fer un important esforç a fi de captar el públic de Londres amb aquesta òpera, per això el resultat és més espectacular del que era habitual. Sobretot pel que fa a la cura amb l’orquestra i incorporant formes musicals a la partitura que fan referència a danses molt populars en l’època. A més, tota l’obra està farcida d’escenes de lluïment dels principals personatges. Malgrat això, l’òpera no va acabar d’agradar quan va estrenar-se el 1735. A més, aquesta seria la primera òpera que Händel estrenaria al Covent Garden de Londres.

Vols descobrir els secrets d’Ariodante, descobreix-los als Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *