Jacques Offenbach

Jacques Offenbach

Les contes d’Hoffmann és una òpera dividida en tres actes més un pròleg i un epíleg, amb música de Jacques Offenbach i llibret en francès de Jules Barbier, basat en tres contes d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann. Es va estrenar en l’Opéra-Comique de París, el 10 de febrer de l’any 1881.

El llibret de Les contes d’Hoffmann està basat en una obra que el propi Barbier i Michel Carré havien escrit sobre contes del poeta alemany E.T.A. Hoffmann. En l’òpera, el mateix Hoffman és un personatge que apareix en el libretto, com ell mateix feia en moltes de les seves històries.

Offenbach va morir abans d’acabar-la, i Ernest Giraud (1837-1892) va acabar l’orquestració i també va musicar els recitatius, de manera semblant al què va fer amb l’òpera Carmen de Georges Bizet.

Idealment, els tres personatges femenins principals (Olympia, Giulietta i Antonia), que no són sinó diferents encarnacions dels amors d’Hoffmann, haurien de ser interpretades per la mateixa cantant, la qual cosa no sempre ha estat així. De fet, és ben normal, ja que en els mateixos supòsits dramàtics, que els quatre papers de malvat (Lindorf, Coppelius, Miracle i Dapertutto) siguin interpretats pel mateix baríton, ja que els quatre són encarnacions diferents del mateix geni del mal que en cada ocasió frustren els plans de Hoffmann.

En tot cas, per entendre aquesta òpera i conèixer els moments musicals més brillants, us proposem el resum de la setmana als Moments d’òpera:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *