Eva Marton és Wally

Eva Marton és Wally

La Wally és una òpera dividida en quatre actes amb música d’Alfredo Catalani i llibret en italià de Luigi Illica. L’estrena va ser al teatre alla Scala de Milà el 20 de gener de 1892. A Catalunya hi arribaria el 3 de gener de 1911 al Gran Teatre del Liceu.

Seguint la línia iniciada per molts compositors italians de finals del segle XIX, Catalani va fixar-se en una obra de teatre alemanya com a base d’inspiració per a la composició de La Wally. L’acció se situa al Tirol, en el marc del gènere del realisme rural molt de moda en aquell moment.

La peça més coneguda de l’òpera és l’ària “Ebben? Ne andrò lontana” de l’acte primer, que Wally canta quan decideix deixar casa seva per sempre més. Catalani havia compost aquesta ària independentment com a “Chanson Groënlandaise” l’any 1878, però posteriorment la va incorporar a aquesta òpera.

També, i a nivell més anecdòtic, s’hi pot trobar una de les morts operístiques més sorprenents, en la que la protagonista es llança a una allau. Així que si voleu descobrir l’argument i els moments musicals més rellevants d’aquesta òpera, ho podeu fer amb els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *