Magda Olivero és Fedora

Magda Olivero és Fedora

Fedora és una òpera dividida en tres actes, amb música d’Umberto Giordano i llibret en italià d’Arturo Colautti, tot i que basat en la Fédora de Victorien Sardou.

L’estrena va ser al Teatro alla Scala de Milà el 17 de novembre de 1898, mentre que a Catalunya arribaria el 22 d’abril de 1900 al Gran Teatre del Liceu.

A Itàlia el dramaurg francès Victorien Sardou (1831 – 1908) tenia molt de prestigi, en bona part gràcies a la interpretació dels seus drames més cèlebres a càrrec de la mítica Sarah Bernhart, tot un ídol dels escenaris dels últims anys del segle XIX i els primers del XX, i això faria que el món de l’òpera s’interessés pels seus drames.

En el cas de Fedora, s’ha dit que més que una obra de teatre és una novel·la de detectius, fet que s’hauria traslladat també a l’òpera, que en la seva estrena va patir durs comentaris de la crítica especialitzada, que no van correspondre amb el clamorós èxit de públic.

Descobreix aquest títol en els Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *