Benjamin Britten

Benjamin Britten

Peter Grimes és una òpera dividida en un pròleg i tres actes, amb música de Benjamin Britten i llibret en anglès de Montagu Slater, tot i que basat en una selecció de fragments del poema The Borough de George Crabble.

L’estrena va ser el 7 de juny de 1945 al Sadler’s Wells de Londres, mentre que a Catalunya s’estrenaria el 12 de gener de 2004 al Gran Teatre del Liceu.

George Crabbe, un poeta que va néixer, va viure i va patir en la mateixa zona que Benjamin Britten, el comtat de Suffolk, i que després d’una vida amb molts canvis, finalment es va fer sacerdot anglicà; i ho va tenir complicat amb els feligresos d’Aldeburgh, que van aconseguir fins i tot fer-lo fora. En aquest sentit, va escriure pel que sembla coses molt interessants i detestades en la seva època. L’obra més brutal de Crabbe és un llarg poema titulat The Borough (literalment, “el poble”) una comunitat de pescadors de la costa oriental d’Anglaterra, és a dir, de la regió natal de Britten. «He passat la major part de la meva vida a la costa i la meva infantesa va estar marcada per la fúria de la mar», va dir.

Crabbe relata el conflicte entre un tipus marginal, amb tendència a la violència, la pedofília i l’alcoholisme, pescador litoral, que es veu obligat a arribar al suïcidi per l’assetjament d’una societat tan brutal i corrompuda com ell. Per tant, una història de gran efecte, emmarcada en la música de Benjamin Britten que aquesta setmana us proposem descobrir.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *