Renata Tebaldi com a 'Madama Butterfly'

Renata Tebaldi com a ‘Madama Butterfly’

El dies 7 i 9 d’agost arriba al Festival Internacional Castell de Peralada l’òpera Madama Butterfly, de G. Puccini.

Aquesta és una òpera dividada en tres actes (originàriament dos) amb música de Giacomo Puccini, i amb un llibret en italià de Luigi Illica i Giusepe Giacosa, basat en una obra teatral de David Belasco que, alhora, estava inspirada en uns fets reals narrats per John Luther Long, i que recorden l’obra de teatre Madame Chrysanthème, de Pierre Loti.

Van estrenar-la al teatre alla Scala de Milà el 17 de febrer de 1904, però el públic la va rebre amb molta fredor. Va tornar-se a estrenar, ja amb tres actes, a Brescia, el 28 de maig de 1904 i, posteriorment, a l’Opéra-Comique de París, on van practicar-li importants retallades, editades per Ricordi, a la partitura de l’orquestra, que van quedar consagrats com a la versió definitiva. A Catalunya es va estrenar al Teatre del Bosc (Barcelona), al mes d’agost de l’any 1907.

Puccini va enamorar-se d’una obra de teatre que va veure en anglès (en una època en què encara no dominava aquesta llengua), en la que David Belasco explicava els fets relatius a la japonesa víctima de la seva confiança amb el món occidental, de manera molt estudiada per causar un bon efecte escènic, amb idees com la sortida del sol escenificat, mentre la japonesa, amb el seu fill i criada, esperen l’arribada de l’oficial del vaixell americà.

És una òpera imprescindible per a qualsevol amant de l’òpera, i aquesta setmana us la proposem descobrir als Moments d’òpera amb un catàleg de veus que us deixarà sense alè.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *