Victòria dels Àngels és Dido

Victòria dels Àngels és Dido

Dido and Aeneas és una òpera dividida en tres actes, amb música de Henry Purcell i llibret en anglès de Nahum Tate, basat en un capítol de l’Eneida de Virigili.

Es va estrenar a la Boarding School for Girls al barri de Chelsea de Londres entre els mesos de novembre i desembre de 1689. L’estrena catalana va ser al Gran Teatre del Liceu el 14 de gener de 1956.

L’història d’Aeneas, fugitiu de Troia i refugiat a Cartago, seguint els relats de l’Eneida de Virgili, ja l’havien utilitzat alguns músics i així va seguir durant els segles XVIII i XIX (un bon exemple ho són Les troyens de Berlioz que ja hem conegut en aquest programa). Malgrat tot, hi ha certa unanimitat en considerar que la versió de Purcell és de les més rodones de tot el catàleg, ja que el compositor aconsegueix simplificar el drama, però sense renunciar a l’essència i sense deixar-se cap detall important.

Descobreix aquesta important òpera, que el proper 15 de juliol podrem veure al Festival Internacional Castell de Peralada, a través dels Moments d’òpera d’aquesta setmana:

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *